We nemen nooit afscheid

Peter van Benthem vertelt over de komende festivals en zijn muzikale plannen

De komende festivals? ‘Ja, daar kijk ik wel naar uit,’ opent Peter.
Ik stap met alle gemak in de tourband. We kennen elkaar al een half mensenleven. Dat mengt makkelijk, het is vertrouwd. We zijn familie eigenlijk. Dus na 4 maanden in het theater, transformeren we met hetzelfde gemak naar een festivalband als ik erbij kom. We gaan knallen, een feestje bouwen.
In de zomer is het repertoire toch net wat anders dan in het theater. De bekende liedjes staan vaak in de setlist. En met een extra gitaar erbij wordt het toch allemaal net iets groter met meer show.

We zitten eigenlijk met elkaar in een muzikantenpool en we kennen elkaar goed. Ik ken Frank al 44 jaar. Met Ton heb ik 24 jaar met Liesbeth List gespeeld. En met Ger speel ik in coverband The Craft. Mooie muzikale combinaties.

Wat ik nu aan het doen ben? Ton heeft me uitgedaagd een plaat op te nemen. Die uitdaging ben ik aangegaan. Samen met Lené (te Voortwis) en Ton zijn we nu aan het opnemen. Ik schrijf zelf liedjes. Maar ben heel kritisch. Op alles. Op het eindresultaat, het proces. Het album moet een aanvulling zijn op de immense muzikale bibliotheek die al bestaat. Dat is lastig hoor. Ik draai zelf ook geen platen, ik maak muziek. Dat is genoeg.

Het wordt een Nederlandstalig album. Ook Mark (Stoop) en Martin (De Wagter) drummen nog mee. Ja, veel bekende namen. Het is ook ook heel gezellig.
We zijn al jaren samen onderweg. Zowel muzikaal als privé. We zeggen daarom ook nooit dag en nemen geen afscheid. Er komt altijd weer een volgende keer.

Festivals

Openluchtheater Bloemendaal vind ik heel speciaal. Het is geen festival. Het is een theater, maar dan buiten. Daarom kun je andere nummers kiezen. Een bijzondere setlist maken. De omgeving leent zich voor ballades en stevige nummers. Ik kijk ernaar uit. Samen onderweg, lekker eten en dan spelen. De avond is meestal uitverkocht en dan met vrienden en gasten erbij. Dat geeft een echt vakantiegevoel.

En natuurlijk de Gentse Feesten. Echt een belevenis. De hele stad bruist, alles beweegt en je weet nooit wat er gaat gebeuren. Dat maakt een festival spannend, een soort jongensachtig avontuur. Hoe komen we daar? Wie speelt er voor en na je in het programma? Een soort rollercoaster gevoel. Maar met elkaar redden we het altijd. We maken er een feest van, op en naast het podium!

Archief van tourlogberichten lees je hier.